Ik ben begonnen met licht reizen en geniet er echt van. Zoals met de manier waarop mijn leven is geëvolueerd: ik heb veel dingen naar de tweedehandswinkel gebracht omdat ik niet zoveel meer om ‘dingen’ geef.
En nu ik erover nadenk … ik geef ook niet zo veel meer om mijn ‘verleden dingen’ 🙂 Ik ben wel blij dat ik dat heb gedaan, ik heb veel tijd met mijn oude dingen doorgebracht. Het was zo groot als een koffer, weet je, degenen waarmee ze vroeger reisden? Het zat boordevol verdriet, eenzaamheid, denkend dat ik er niet bij hoorde, denkend dat ik niet goed genoeg was. Allemaal omdat er dingen waren gebeurd in mijn jeugd.
Het heeft even geduurd om het los te laten. Het heeft jaren hard gewerkt, mezelf onderzoeken, leren omgaan met de dingen die ik ben tegengekomen. Maar weet je, het heeft zijn vruchten afgeworpen! Ik ben blij dat ik mijn pijn op zoveel niveaus heb geconfronteerd. Ja, gelukkig! Omdat ik anders niet in staat zou zijn geweest om zo licht te reizen als vandaag. Stap voor stap dingen achterlatend die niet meer bruikbaar waren, heb ik veel geleerd. Ik kan mezelf nu echt als waardig ervaren. Natuurlijk kan ik me soms ‘laag’ voelen, hé, ik ben maar een mens 😉 Maar nooit meer zal ik een grote last dragen. Nee.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©[2020] Caroline Hoek - webdesign in co-creatie met www.tessasmits.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?