Laatst woonde ik een FB live bij van dr. Andrea Pennington over vergeving. Ik merkte op dat ‘het loslaten van verwachtingen’ een belangrijk principe is. Natuurlijk hebben we ze, maar het is zo belangrijk om je daarvan bewust te zijn. We denken vaak dat de ander ons dit of dat gevoel heeft gegeven.

Herken je dit? Hoe we zeggen ‘je laat me voelen …’. Hoe kan dat zijn? Hebben ze een magische stok en gieten die in ons? WE laten ons iets voelen. En vaak heeft dit te maken met het feit dat de andere persoon niet reageert zoals we wilden.

Ik heb veel transformaties gezien zodra klanten dit gaan begrijpen. Zelfs trauma’s kunnen worden genezen door het verleden op deze manier opnieuw te definiëren. Je verwachtingen kennen en het wachten op ‘de ander’ loslaten, betekent verantwoordelijkheid nemen voor je gevoelens en acties. Laat de ander verantwoordelijk zijn voor die van hen! Dit is zo bevrijdend en een liefdevolle manier van lesgeven: om het licht in je eigen leven te zijn.

Ik weet het, geloof me, ik heb behoorlijk wat vergeving nodig gehad. Er is een prachtig vergevingsritueel dat je kunt oefenen. Ik zal daar in een ander bericht op terugkomen. Misschien zelfs live doen 🙂 Ben je nieuwsgierig? Laat het me weten, alsjeblieft.
Fijne dag

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©[2020] Caroline Hoek - webdesign in co-creatie met www.tessasmits.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?