De afgelopen dagen was ik in Spanje met collega’s en vrienden. Wat een leuke tijd hebben we gehad! Ik heb genoten van de openheid en kwetsbare delen. Zo blij en dankbaar dat ik nu aanwezig kan zijn zonder te denken dat ik iets moet tegenhouden. Ik droeg mijn harnas niet zoals vroeger … Oh ja, er waren veel lagen nodig zodat ik me ‘veilig’ kon voelen. Ik dacht echt dat het tonen van gevoelens veel te gevaarlijk was. Als kind leerde ik dat ik me moest verstoppen en kon er ook behoorlijk goed in worden. Maar door de jaren heen werd mijn pantser dunner en veranderde ik in deze veel aangenamere vrouw. Ja, al het gewicht van zo’n ‘bescherming’ kwijt (wat een last was het), nu ik weet dat ik het niet nodig heb, ben ik flexibel, speelser en zelfs vreugdevoller!

En jij? Ik nodig je uit om te delen

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©[2020] Caroline Hoek - webdesign in co-creatie met www.tessasmits.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?